2n Aniversari – Gimcana 4×4

Què és un waypoint?

Els waypoints (WP) són coordenades per situar punts de referència  en la navegació basada en GPS . La paraula ve composta de l’anglès way (camí) i point (punt). Els waypoints s’empren per traçar rutes mitjançant agregació  de punts en el camí.

És a dir que tindrem més de 50 waypoints (punts en camins) repartits per les nostres muntanyes.

Que farem en la Gimcana 4×4?

El nostre club fa 2 anys i per celebrar-ho us hem preparat una gimcana de 4×4 per poder passar un dia divertit i entretingut, en la que hi haurà un total de 60 Waypoints repartits per les nostres muntanyes.

La sortida serà a les 10 h del matí del dia 5 d’octubre de Prades, i tindreu fins a les 19 h per fer la màxima puntuació. Cada equip haurà d’idear la seva estratègia per aconseguir la major puntuació possible. Cada Waypoint tindrà una puntuació depenent de la dificultat o de la distància en què es trobi.
Després que cada equip hagi entregat els Waypoint’s que haurà caçat, es farà la classificació i l’entrega dels premis que us tenim preparats. Seguidament soparem i sortejarem alguns productes i materials que ens han donat els nostres col·laboradors, per acabar una mica de festa per celebrar l’aniversari.

Que necessiteu per participar?

Un GPS ja sigui  Oruxmaps, Garmin,Navigattor etc. (S’ha de poder enviar el recorregut de tot el dia)

Per exemple:
• Una tablet
• Aplicació Oruxmaps instal·lada en Tableta Android (Descarrega)

Si teniu dubtes sobre el funcionament de l’aplicació Oruxmaps, els mapes o el fitxer de Waypoint’s, o per qualsevol altra cosa podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a hola@4x4muntanyesdeprades.com

Bases de la Gimcana

Cada equip és responsable de conèixer i complir la normativa legal, eximint als organitzadors de qualsevol responsabilitat davant el seu incompliment. En ser una gimcana amb 4×4, hem de continuar respectant les normes d’accés motoritzat i fem un breu recordatori d’algunes normes generals que s’han de complir:

 • Respectar els límits de velocitat de la via per la qual circuli (30km/h)
 • Està expressament prohibida la circulació per camp a través o qualsevol camp agrícola llaurat o cultivat
 • Es prohibeix encendre foc de qualsevol classe
 • S’ha de respectar al màxim el medi ambient
 • Donar preferència a vianants i ciclistes
 • No circular mai més de 4 vehicles seguits amb un interval mínim de 5 min. pel que fa al grup precedent.
 • En cap cas o circumstància hauran de fer equips integrats per més de tres vehicles, per evitar risc d’incompliments de normativa legal
 • L’ús de clàxon sense motiu
 • S’ha de respectar al màxim la flora i la fauna
 • No deixar cap classe de deixalla
 • Cada conductor és responsable del compliment de les obligacions per al vehicle: ITV favorable i en vigor, assegurança, impostos, funcionament i estat d’aquest, homologacions si porta preparació, etc.

Sortida- Arribada

Hi haurà:

Punt de sortida / arribada Els dos punts seran el nostre circuit.
Hora quedada Hora que hauran d’estar els participants en el punt de sortida.
Hora sortida Hora que es donarà el tret de sortida.
Hora arribada Hora que hauran d’estar els participants al punt d’arribada.
Hora track Hora màxima per enviar el track a l’organització.

Una vegada donada la sortida els participants aniran sortint seguin les seves estratègies, tenint així fins a les 19:00, hora la qual s’haurà d’estar en el punt d’arribada.

Cada minut que passi de l’hora d’arribada es descomptaran 5 punts del total de l’equip.

Waypoint’s

Tots els participants hauran de gravar el track amb Oruxmaps/Twonav / Oziexplorer, i així poder demostrar per allà on han passat durant el dia i poder validar els Waypoint’s caçats. Per validar-los s’haurà d’aturar mínim 5/10 segons en el punt del Waypoint i apuntar-ho al carnet deWaypoint’s amb una X a la casella «Caçat». Al final de la prova s’hauran d’enviar a l’organització tots els tracks del dia. En cas de no rebre el track per pèrdua, inexistència o oblit, i el carnet de Waypoint’s abans de l'»Hora Track» es restaran 100 punts)

Una vegada has caçat un Waypoint no es pot tornar a caçar, el seu valor serà 0 la segona vegada.

Totes les coordenades que es donin seran en format UTM.

En cas de trobar una «F» al costat d’un Waypoint en el carnet de Waypoint’s voldrà dir que perquè es validin aquests punts s’haurà de fer una fotografia del punt on es vegi el vehicle en el Waypoint.

Classificació

Una vegada hagin arribat tots els participants i entregat el track i el carnet de Waypoint’s es farà el recompte de Waypoints, comprovant el recorregut del track enviat el carnet, i guanyarà qui més punts hagi aconseguit.

Zona d’acampada

Habilitarem una zona d’acampada per poder passar la nit sense haver-se de desplaçar, ja sigui dins el vehicle, amb tenda de campanya o tenda de sostre. Per més informació poseu-vos en contacte amb l’organització.

Inscripció

Per poder fer la inscripció és necessari omplir el formulari i realitzar el pagament. (Fins que no s’hagi rebut el pagament o rebut de l’ingrés / transferència, la inscripció no està realitzada).

 

Preu

Que inclou el preu?

Vehicle: Incripció a la prova + sopar del pilot

Acompanyant: Sopar del Acompanyant

* Preu grups de 4 o mes vehicles descompte de 5€/vehicle en la inscripció. Cal avisar a l’organització

Numero de compte de club on realitzar la transferència:

ES58 3140 0001 9500 1380 2900

Concepte: «Nom del equip » – Gimcana 4×4

SOCIS del Club 4×4 Muntanyes de Prades

NO SOCIS del Club 4×4 muntanyes de Prades

Vehicle: 25€
Acompanyant: 10€
Nens gratuït (fins 12 anys)

Vehicle:40€
Acompanyant 15€
Nens gratuït (fins 12 anys)

Inici